COSME Projesi ile Avrupanın En Büyük İşletmeler Ağı Kuruluyor…

Antalya Teknokent Yönetici ve İşletici A.Ş. nin  proje partneri olarak yer aldığı Avrupa Birliği destekli COSME projesi ve proje kapsamında Antalya Teknokent’in ön gördüğü 2 yıllık proje bütçesi onaylandı.

Proje kapsamında Türkiye genelinde 11 adet konsorsiyum bulunmakta ve Antalya Teknokent; Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ve Antalya Kosgeb Müdürlüğü ile Projenin Batı Akdeniz Konsorsiyum ayağını oluşturmaktadır.

Bu proje kapsamında turizm sektörüde dahil olmak üzere kobi statüsündeki işletmelerin rekabet edebilirlik ve sürdürülebilirlik için çevre koşullarının iyileştirilmesi, girişimciliğin teşviki, KOBİ’lerin finansmana ve küresel pazarlara erişiminin kolaylaştırılması hedeflenerek Avrupa Birliği İşletmeler Ağı’nın kurulması amaçlanmıştır.

Bu proje kapsamında işletmelerimiz aşağıdaki Avrupa  İşletmeler Ağı Faaliyetlerinden ücretsiz olarak faydalanacaklardır;

·         Danışmanlık, destek ve bilgilendirme faaliyetleri

·         Uluslar arası işbirliği çalışmaları, teknoloji transferi, ve inovasyon

·         KOBİ geri bildirim faaliyetleri

·         İnovasyon desteklerine yönelik aktiviteler (HORIZON 2020)

·         Ağın tanıtımı ve iletişim aktiviteleri

·         Ağ kurma ve kuvvetlendirme aktiviteleri

2014 ile 2020 yılları arasındaki 6 yıllık periyodu kapsayacak olan COSME projesi; ABD, Japonya, Çin ve Rusya’da dahil olmak üzere toplam 53 ülkede 600’den fazla organizasyon ve 4000’den fazla uzmanla personel ile 23 Milyon işletmeyi birbirine bağlayan en büyük ağ konumundadır.

Antalya Teknokent Yönetici ve İşletici A.Ş.

Linklerimiz

Akdeniz Üniversitesi Türk Dili Bölüm Başkanlığı
Akdeniz Üniversitesi Türk Dili Bölüm Başkanlığı Dumlupınar Bulvarı 07058 Yerleşke / Antalya
Tel: 0 242 310 68 90